Университетът в Оксфорд съобщи, че започва проучване за установяване доколко е

...
Университетът в Оксфорд съобщи, че започва проучване за установяване доколко е
Коментари Харесай

Оксфордският университет започва тестване на ваксината на Астра Зенека сред деца

Университетът в Оксфорд заяви, че започва проучване за определяне до каква степен е безвредна създадената взаимно с „ АстраЗенека “ ваксина при децата, съобщи Ройтерс.

В изследването ще бъдат включени 300 доброволци. Опитите стартират този месец в Университета в Оксфорд и негови клонове в Лондон, Саутхемптън и Бристол, а задачата е следене до каква степен имунизацията на „ АстраЗенека “ против Covid-19 ще провокира мощна имунна реакция при деца на възраст от 6 до 17 години..

Препаратът на „ АстраЗенека “ и Оксфордският университет бе една от първите разработки за ваксиниране против ковид, стартирали предходната година. В момента това е една от тритe ваксини, изпозвани в Обединеното кралство. Другите две са „ Пфайзер/Бионтех “ и „ Модерна “. Ръководителят на плана професор Андрю Полард съобщи, че въпреки и множеството деца да не са податливи на ковид и да е малко евентуално да развиват затруднения и да прекарват тежко инфекцията при заразяване, е значимо да се откри равнището на имунен отговор при тях, тъй че имунизацията да бъде употребена безвредно и сполучливо при  младежите.

По-рано заместител основният медицински консултант на държавното управление професор Джонатан Ван-Там бе декларирал, че са в ход няколко тествания за създаване на ваксини, които са безвредни и ефикасни при децата.

Според него е изцяло допустимо до края на годината Англия да разполага с лицензирани ваксини за деца. Повече от 14 милиона британци към този момент получиха първата си доза ваксина, тъй че държавното управление е на път да реализира задачата си да ваксинира 15 милиона до 15 февруари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР